Denes Ibolya: În ziua de azi, mulţi renunţă la calitate din cauza preţului prea mare al materialelor bune


Denes Ibolya lucrează în domeniul construcţiilor din 1967. A înfiinţat firma privată în 1992, iar din 1997 este unicul acţionar al SC. Libra Impex SRL, firmă care are ca obiect de activitate constructiile civile si industriale, restaurarea si consolidarea monumentelor istorice. În 2009, firma sa a primit un premiu internaţional pentru activitatea desfăşurată. Aflaţi din interviul următor cum reuşte o femeie să se impună într-un domeniu predominat de figure masculine, dar şi cum se descurcă firmele de construcţii pe timp de criză.Cluj Today: Femeie versus bărbat în business. Care sunt avanatajele şi dezavantajele?
Denes Ibolya: Avantaje în construcţii femeile nu prea au. Dezavantaje avem destule. Chiar eu am păţit, că m-am dus la o licitaţie şi m-au întrebat dacă ştiu ce este o schelă. Lumea nu are încredere în noi numai după ce ne cunoaşte. După ce văd lucrări făcute de noi, încep să aibă încredere în ceea ce facem.

Cluj Today: Cum se întrepătrunde cariera cu familia?
Denes Ibolya: Eu am avut norocul de a îşi deschide firma când copilul meu era déjà mare, pe picioarele lui. Faptul că eu lucram de dimineaţa până seara nu l-a deranjat. Soţul meu a fost foarte înţelegător. Şi el s-a pensionat de la firma noastră, după ce a fost colaboratorul nostru o bucată de vreme.

Cluj Today: Care este cea mai mare realizare a dvs.?
Denes Ibolya: Premiul internaţional în construcţii acordat de Trade Leader’s Club, pe care l-am primit în 4 septembrie 2009, pentru întreaga noastră activitate a fost o recunoaştere a muncii noastre.

Cluj Today: Cum arată viitorul imediat al domnei Denes Ibolya?
Denes Ibolya: Sunt pensionată din 1999, ar nu se poate trăi din pensie. Mai am până să mă retrag definitiv din activitate. Viitorul apropiat pentru noi înseamnă participarea la licitaţii, pentru a contracta noi lucrări.


Cluj Today: Ce nu aţi fost niciodată întrebată?
Denes Ibolya: Nimeni nu întreabă cu ce efort se fac lucuruile, toată lumea încearcă să negocieze un preţ cât mai mic. Nimeni nu întreabă cu ce sacrificii se fac unele proiecte şi cum merge firma mai departe în condiţiile actuale ale economiei. În ziua de azi, mulţi renunţă la calitate din cauza preţului prea mare al materialelor bune.

Related posts

Leave a Comment