Demoni versus Îngeri cu psihologul Daniel David, la Berăria Culturală

Psihologul Daniel Dan a acceptat provocarea de a face o “incizie în caracterul și profilul psihologic al românilor”, pentru a înţelege “cauzele şi mecanismele psiho-culturale care ne fac să ratăm modernizarea, să băltim la periferia Europei şi să suferim tragedii naţionale, precum cea petrecută în 30 octombrie în “, după cum susţine organizatorul evenimentului Ion Novăcescu.În acelaşi timp, profesorul universitar de la Facultatea de Psihologie a UBB va fi solicitat să ofere o explicaţie asupra revoltei sociale izbucnite în urma nenorocirii petrecute şi, mai ales, care este cauza războiului intern româno-român.

Dezbaterea din cadrul celei de-a 45 ediţie a Berăriei Culturale, îşi propune să arate cine sunt „autonomii” şi cine sunt „colectiviştii” şi în ce măsură pot fi aceştia a fi catalogaţi drept îngeri sau demoni.

„Vâlvătăile rugului din ne-au împroașcat în ochi și-n suflet durere și adevăruri dureroase, minciuni și manipulări, care ne amețesc și de multe ori ne fac fac să vedem imagini neclare despre celălalt. Nu mai avem răbdare și voință să ne curățăm ochii și să ne limpezim mintea. Preferăm să catalogăm și să aplicăm etichete defăimătoare sau onorante pe fruntea celuilalt”, susţine moderatorul, Ion Novăcescu.

„Evenimentul tragic de la clubul Colectiv a fost un eveniment activator care a declansat aceasta tensiune mai veche. Simplu şi direct spus, eu cred că acum „autonomii” îşi revendică de la „colectivişti” ţara, pe care doresc astfel să o sincronizeze european!”, a completat Daniel David.Related posts

Leave a Comment