de Mircia Giurgiu
Chiar dacă toată populația a privit protestele cu speranța că se va face dreptate, în ceea ce privește CNI Coresi SA acest lucru nu s-a întâmplat. Suntem în 10 Noiembrie 2015, zi în care conducerea executivă a acestei companii naționale a ales să căpușeze tot ceea ce a rămas din Imprimeria Ardealul Cluj.Se pare că schimbarea mult-așteptată la vârful ierarhiei politice, cu repercursiuni pozitive în teritoriu a însemnat doar o flacără care s-a stins înainte de a reuși să încălzească ceva.
Nu dorim ca și la Cluj să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Craiova. Dacă acolo lucrurile au scăpat de sub control și nu s-a mai putut salva nimic, la Cluj încă se mai poate face ceva. În caz contrar, și Clujul va avea aceeași soartă, distrugerea sistematică, demolarea clădirilor, vânzarea terenului, vânzarea utilajelor la fier vechi și intrarea oamenilor în șomaj. În ceea ce privește Imprimeria Craiova, construcția noului sediu este abandonată, nefiind acolo niciun paznic care să aibă grijă de investiția făcută.
Citește acest articol în care este explicată în detaliu situația CNI Coresi.
Problema cu care nu suntem de acord este numirea politică a unor directori a căror unic scop a fost încă de la începutul mandatului lor, și anume de trei ani și cinci luni, să transforme CNI Coresi în propria lor agenție imobiliară. Nu este posibil ca acești directori să rămână în continuare la conducerea acestei companii atâta timp cât asupra lor sunt constatate nouă fapte de corupție și încă trei fapte de corupție la nivelul sediului Imprimeriei Craiova, toate fiind constatate de Corpul de Control al Primului Ministru.
Vom solicita Primului Ministru desemnat și Ministrului Culturii să demareze de urgență verificarea amănunțită a activității directorilor CNI Coresi în cei trei ani și cinci luni de muncă și stoparea încercărilor grave de distrugere a bunurilor publice, de interes național.
Este și mai dureros faptul că există o indiferență crasă față de protestele împotriva corupției care au fost scandate în ultimele zile, acestea neavând niciun efect în cazul CNI Coresi, ai căror directori și-au continuat liniștiți activitățile ilegale.
Related posts
-
Cum s-a destrămat imperiul hun după moartea lui Atilla
În anul 453, Attila a plănuit o campanie majoră împotriva romanilor de la Răsărit, dar a... -
Malbork este castelul cu cea mai mare întindere
Castelul Malbork, o fortăreață gotică din secolul al XIII-lea din Malbork, Polonia, construită de Ordinul Teuton... -
Cum a fost Britania invadată de Iulius Cezar
Iulius Cezar a invadat Marea Britanie de două ori în timpul războaielor galice, în 55 și...