Decorații americane pentru militarii români

Opt militari din structurile de poliție militară ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj au fost recompensați de Armata Statelor Unite cu medalia „The Army Commendation”.

Printre cei decorați se află și o femeie, și-anume locotenent Alexandra Bumb, alături de plutonierii Bogdan-Gabriel Becheș și Mihăiță Șerban, sergentul major Ovidiu Andrei Dăscălescu, respectiv caporalii Vasile Brici, Robert-Edurad Pop, Vasile Șerban și Vasile Ovdiu Chelemen, după cum scrie cluj24.ro și turdanews.ro. Militarii clujeni au primit distincția americană pentru merite deosebite în executarea sarcinilor pe timpul participării la misiunea „RESOLUTE SUPPORT” din Afganistan, după cum se arată în comunicatul Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj.

În continuarea comunicatului se precizeză că todată le-a fost oferită emblema de onoare a Medicinei Militare locotenent-colonelului Emanuel Pantea, plutonierului adjutant Vasile Uțiu, medicilor Liliana Someșan și Gheorghe Stan, precum și asistentului medical Rozalia Savu pentru devotamentul arătat în cadrul acțiunilor întreprinse pentru combaterea pandemiei cu virusul Covid 19.

(foto turdanwes.ro)

Related posts

Leave a Comment