Dealurile Clujului, descoperite la o tură biciclistică de prezentare și documentare

Clubul de Cicloturism “Napoca” (CCN) vă invită, duminică, 31 martie 2024, cu plecare la ora 08:30 de la capătul tramvaielor, din cartierul Mănăștur, la o tură biciclistică de prezentare și documentare pe teme de mediu și mobilitate, axată pe dealurile din masivul Feleac, la sud-vest de Cluj, prin Făget, Săliște și Vălișoara, cu întoarcere pe valea Feneșului și Someșului Mic, parte din campania Inelul Verde Metropolitan Clujean (IVMC).

Traseul este unul de caracter turistic.

“Vom pedala, în total, circa 55 de km, de data aceasta integral pe drum asfaltat, fără dificultăți tehnice dar cu un total de circa 650 metri diferență de nivel în urcuș, astfel că este o tură de cicloturism care necesită o condiție fizică medie, dar nu necesită abilități mai avansate de deplasare cu bicicleta, fiind o tură cu dificultate ușoară ca tehnică de pedalat”, transmit organizatorii.

Plecarea va fi din colțul sud-vestic al Clujului, în cartierul Mănăștur, la capătul liniilor de tramvai (intersecția dintre str. Bucium, str. Primăverii și Drumul Sf. Ion), dimineața la 8:30. (Atenție la schimbarea orei în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 3 devenind ora 4)

Traseul este în circuit, preconizându-se întoarcerea la locul de în jurul orei 18:30.

“Va fi o experiență de parcurgere, admirare și documentare sub aspect turistic, peisagistic, ecologic, biciclistic și urbanistic a unor porțiuni din dealurile Feleacului – zona la sud-vest de Cluj-Napoca, a pădurii Făget și platoului Feleacului și versantului vestic al acestuia, trecând pe lângă sau prin satele Sălicea, Săliște, Pruniș, Vălișoara, Vlaha, Stolna, Luna de Sus și Florești” promit reprezentanții Clubului de Cicloturism “Napoca”.

Tura este deschisă oricărei persoane interesate, în vârstă de cel puțin 14 ani. Una dintre condiții este și starea tehnică bună a bicicletei și echiparea acesteia conform legislației rutiere.

Se recomandă bicicleta cu structura de tip mountain bike, trekking sau gravel pentru că sunt porțiuni mai lungi de urcuș, fiind bune, însă și biciclete de șosea, cu roți înguste.

Tura este gratuită. Mai multe detalii găsiți AICI.

Related posts

Leave a Comment