David Crescenzi va dirija un concert la Cluj

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va susține un concert vocal-simfonic sub bagheta dirijorului David Crescenzi.Acesta va avea loc vineri, 18 martie 2016, cu începere de la ora 19:00, în sala Colegiului Academic. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

În concert vor evolua oboistul Sorin Crudu, cu un Concertul pentru oboi, coarde şi bas continuu, în re minor, de Alessandro Marcello şi Alexandru Rebreanu (flaut), care va interpreta Concertul pentru flaut, în mi minor, de Saverio Mercadante. Din programul serii mai fac parte Simfoniiile nr. 29 şi nr. 38 (Pragheza) de Mozart.

Pianist, dirijor de orchestră și de cor, David Crescenzi a început să studieze la Conservatorul din Pesaro, specializându-se ulterior în dirijat orchestră, pian, muzică corală și dirijat coral. Timp de mai mulți ani a fost asistent și colaborator al lui Alessio Vlad și elevul lui Gustav Khunn, la care a frecventat, între anii 1993 si 1996, Cursurile de perfecționare „Pomeriggi musicali” din Milano. Datorită activității sale pe parcursul a două decenii, s-a consacrat mai întâi ca pianist acompaniator și asistent dirijor în diferite teatre și festivaluri lirice, atât în Italia, cât și în străinătate, iar actualmente ca dirijor de orchestră și maestru de cor.

Printre realizările sale cele mai semnificative amintim colaborarea cu Teatrul Operei din Cairo, în calitate de director artistic, între anii 1998 și 2003, unde a dirijat Bărbierul din Sevilla, Contract de căsătorie, Domnul Bruschino de Gioachino Rossini, Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Tosca de Giacomo Puccini, Bal mascat, Aida și Rigoletto de Giuseppe Verdi. Între anii 1999 și 2001, a fost Maestru de Cor la Teatrul „Carlo Felice” din Genova, iar în stagiunea 2004-2005 a fost adjunctul directorului muzical de la Teatrul „San Carlo” din Napoli. La Doha, Qatar, a dirijat în anul 2002 opera Aida, în anul 2003 Ibn Sina de Michil Borstlap şi în anul 2005 Aspire de David Krane, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice Asiatice.

Related posts

Leave a Comment