David Ciceo susține restabilirea echilibrului economic și atingerea pragului de zero emisii de carbon pentru cursele de pe Aeroportul din Cluj-Napoca

Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo, a participat în calitate de Regional Adviser al Boardului Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World), la Adunarea Generală, Conferința și Expoziția acestui for internațional, care a avut loc în perioada 22-28 octombrie 2022 în Marrakech, Maroc.

Adunarea Generală a Boardului ACI World, care are loc anual, reunește directorii generali ai celor mai importante aeroporturi din lume și se concentrează asupra priorităților cheie pentru operatorii aeroportuari, reflectând preocupările și interesele aeroporturilor membre.
Ediția din acest an s-a remarcat printr-un angajament puternic din partea membrilor Boardului ACI World, transpus într-un set de rezoluții menite să consolideze sustenabilitatea și reziliența aeroporturilor în calitate de actori esențiali ai ecosistemului aviației pentru beneficiul pasagerilor, precum și pentru comunitățile din întreaga lume.

Aceste rezoluții vor ajuta aeroporturile să atingă obiectivul pe termen lung privind atingerea pragului de zero emisii de carbon și vor susține restabilirea echilibrului economic al acestora. Prin intermediul rezoluțiilor adoptate, se solicită guvernelor să sprijine tranziția rețelei electrice globale, prin actualizarea cadrului de reglementare pentru a permite integrarea surselor alternative de combustibil în aeroporturi și pentru a stimula
dezvoltarea infrastructurii cu mecanisme financiare adecvate.

Problemele stringente prezentate în rezoluțiile ACI World, au reprezentat un bun prilej pentru domnul David Ciceo de a reprezenta interesele aeroporturilor regionale, care au unele nevoi și interese diferite în comparație cu marile hub-uri ale lumii. ACI World recunoaște rolul important pe care aeroporturile mici, emergente și regionale îl joacă în conectivitatea globală și în dezvoltarea socio-economică a comunităților din întreaga lume, iar prin rezoluțiile adoptate, se solicită guvernelor și industriei să susțină planurile acestor aeroporturi pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, a resurselor umane și digitale, respectiv pentru facilitarea tranziției către energia regenerabilă.

Despre ACI World:

Airports Council International (ACI World), asociația comercială mondială a aeroporturilor, a fost înființată în 1991 cu scopul de a stimula cooperarea între aeroporturile sale membre și alți parteneri din aviația mondială, inclusiv Organizația Aviației Civile Internaționale, Asociația pentru Transport Aerian Internațional și Organizația Serviciilor de Navigație Aeriană Civilă. Reprezentând cele mai bune interese ale aeroporturilor în fazele cheie ale dezvoltării acestora, ACI aduce o contribuție semnificativă la asigurarea unui sistem global de transport aerian care este sigur, eficient și durabil din punct de vedere al mediului. În luna ianuarie 2022, ACI deservea 717 membri, care exploatează 1.950 de aeroporturi din peste 185 de țări.

Related posts

Leave a Comment