Daniel Funeriu DEMISIONEAZĂ din Consiliul de conducere al ICR. Află care sunt motivele!

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu şi-a anunţat luni, printr-o scrisoare adresată lui Traian Băsescu, demisia din Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. Funeriu era membru în consiliu din mai 2012. Funeriu a trimis această scrisoare şi celorlalţi membri din Consiliul de Conducere al ICR, potrivit www.romanialibera.ro.Fostul ministru al Educaţiei îşi motivează decizia prin faptul că, după trecerea ICR în subordinea Senatului, instituţia a fost politizată şi “revine la practici anterioare anului 1990, printr-o viziune vădit naţionalist-agresivă, cu accente protocroniste”.

“Constat astăzi că singura eroare a celor care trăgeau semnale de alarmă referitoare la consecinţele OUG nr. 27/2012 a fost că au subestimat dezastrul programat care, inevitabil, a început să se producă, arată consilierul prezidenţial.

Despre noul director al ICR, Andrei Marga, Funeriu spune că programul acestuia navighează între “angajamente triumfalist-mesianice”, “sfaturi paternaliste”, “formulări confuze” şi “insinuări care ţin loc de argumente”.

“Cel mai vizibil rezultat al ICR în ultima perioadă a fost monopolizarea portalului instituţiei pentru răspândirea panseurilor înceţoşate ale preşedintelui ICR. Pe scurt, consecinţa OUG nr. 27/2012 asupra ICR este transformarea acestuia într-un „C.A.P. cultural”, în programul căruia – după ce a fost trasat numărul de kilocalorii culturale cu care trebuie să ne mândrim ca naţiune – ne putem aştepta oricând la impunerea tovărăşească a unor obiective stahanoviste de producţie de carte românească la hectar, de pictură la metru pătrat sau stabilirea d

Related posts

Leave a Comment