Dan Diaconescu, eliberat din arest


“Vreau să fac câteva anunţuri importante”, a declarat Dan Diaconescu, vineri seară la eliberarea sa din arestul Direcţiei Cercetări Penale al Poliţiei Române. Patronul OTV i-a urat “La mulţi ani” mamei sale şi apoi i-a transmis fiicei sale Dona că îi va ceda televiziunea pentru că el va intra în politică.”În primul rând vreau să fac un anunţ pentru mama mea: mami, La mulţi ani! În al doilea rând pentru Dona, fetiţa mea: pleacă din faţa televizorului pentru că tatăl tău îţi va ceda ţie televiziunea şi va intra în politică. Aceasta este prima victorie a poporului român în sensul că toţi cei care s-au uitat la televizor au contat la eliberarea mea, dar şi completul de judecată curajos, condus de o doamnă judecător, care au votat cu trei la zero în favoarea mea”, a spus Dan Diaconescu.
Apoi, patronul OTV a anunţat că în închisoare a decis să candideze la prezidenţialele din 2014, şi că va înfiinţa un partid care, cel mai probabil se va numi Partidul Poporului Român.
“În spatele acestor gratii s-a decis formarea unui partid care cel mai probabil se va numi Partidul Poporului Român. Voi candida
la alegerile din 2014, dar voi anunţa mai târziu mai multe în acest sens”, a precizat Diaconescu la ieşirea din arest.
“A fost un prizonierat politic, abia acum m-am convins cum este condusă ţara asta, de către cine.
Sunt eu şi sunt liber, dar în celula numărul 16 mai sunt patru Dan Diaconescu. Peste tot este un Dan Diaconescu, toată ţara este un Dan Diaconescu. Abia acum îmi închipui ce i se poate întâmpla unui om în România”, a mai spus Diaconescu.
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis vineri că Dan Diaconescu va fi cercetat în libertate. El are interdicţia de a părăsi ţara, iar instanţa i-a interzis să vorbească la postul pe care-l patronează despre cazul în care este cercetat de către procurorii anticorupţie.
Dacă nu va respecta condiţiile Instanţei, el ar putea fi arestat din nou. Doru Pârv în schimb, rămâne încarcerat, el urmând a fi cercetat în stare de arest preventiv. Dan Diaconescu nu are voie să se întâlnească cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ sau cu vreunul dintre martorii din acest dosar.
Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantaj, complicitate la şantaj şi ameninţare. Ei au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile în dimineaţa zilei de 23 iunie.
Patronul OTV este acuzat că l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui “opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite”.

Related posts

Leave a Comment