Daily Express pune presiune pe guvern: fără români şi bulgari în Marea Britanie!

Cotidianul Daily Express a lansat o petiţie prin care îi cere primului-ministru David Cameron să menţină controlul asupra sosirii forţei de muncă din România şi Bulgaria. Politicieni importanţi din Marea Britanie au anunţat deja că susţin demersul jurnaliştilor.Faptul că românii şi bulgarii vor putea munci liber în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2014, iar premierul David Cameron susţine că nu poate face nimic în acord cu legislaţia europeană pentru a evita ridicarea restricţiilor temporare de muncă, a declanşat reacţia unei părţi a presei din această ţară.
Jurnaliştii de la Daily Express au lansat o campanie virulentă împotriva acceptării muncitorilor români şi bulgari în Marea Britanie şi le cere cititorilor să o semneze. Petiţia îi cere premierului să se opună Bruxelles-ului şi să protejeze lucrătorii britanici, menţinând restricţiile actuale.
Până acum, câţiva politicieni de marcă au anunţat că sprijină această petiţie. “Susţin 100 la sută campania Daily Express. Este ceva ce am cerut şi eu în Camera Comunelor. Să spunem UE că Marea Britanie nu va primi români şi bulgari ar ajuta la renegocierea statului nostru de membru al UE”, a declarat parlamentarul conservator Philip Hollobone. Opinia sa este împărtăşită şi de liderul UKIP, Nigel Farage. “Este imperativ să începem să tragem la răspundere Guvernul şi să încetăm să mai folosim scuza că nu se poate face nimic în legătură cu deschiderea graniţelor pentru bulgari şi români”, a atacat şi Farage.
Pus sub presiune de o parte a opiniei publice, premierul Cameron a promis să renegocieze statutul de membru UE al Marii Britanii şi să organizeze un referendum.

Related posts

Leave a Comment