Câteva cuvinte despre “Colosul cu picioare de hârtie” a lui Tiberiu Fărcaş

“Am lansat prima mea carte! Mulţumiri tutror!”- aşa îşi prezintă concluziile de după lansarea proiectului editorial,
jurnalistul clujean, devenit între timp şi expert media, Tiberiu Fărcaş. Cartea se întitulează “Colosul cu picioarele de hârtie” , a ieşit la lumină datorită conclucrării editurilor “Eikon” din Cluj-Napoca şi Comunicare.ro din Bucureşt, fiind sprijintă de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES) şi reprezintă o lucrare de pionerat în domeniul analizei factologice a presei clujene din ultimii douăzeci de ani postrevoluţionari.Cartea a fost lansată la 14 octombrie 2010 la Colegiul Academic al Universitatii Babes-Bolyai, sala căruia a devenit aglomerată de jurnaliştii clujeni, scriitori, politicieni şi reprezentanţi ai mediului universitar. La lansare a fost prezent inclusiv Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe, deputatul liberal Horia Uioreanu, deputatul democrat-liberal Şerban Rădulescu, profesorul universitar Vasile Puşcaş şi chiar Mihai Tatulici.
Jurnalistul Tiberiu Fărcaş a depus o muncă asiduă, stăruind patru ani asupra alamnahului jurnalistic. Ştiu că Tiberiu Fărcaş asumându-şi dimensiunea de expert media, datorită lucrării, niciodată nu va înceta să fie unul dintre cei mai reprezentativi jurnalişti clujeni. Pentru că există o calitate de jurnalist, care nu se suspendă şi nici nu încetează odată cu abandonarea muncii în presă, fără a avea carte de muncă în acest domeniu. Cartea “Colosul cu picioare de hârtie” a fost prezentata de catre rectorul Universităţii Babeş-Boliay, Andrei Marga, de sociologul Vasile Dancu, de profesorul Mircea Popa şi de jurnalistul cu state vechi Octavian Hoandră.
Tiberiu Fărcaş are o vechime în presa clujeană de 16 ani. Îl cunosc pe Tibi încă din perioada existenţei cafenelei “Croco”. Mereu preocupat de problema studiului, a noutăţii şi a relatării unor subiecte pozitive şi de impact asupra societăţii, Tiberiu Fărcaş şi-a asumat un proiect de anvergură pe care l-a realizat cu succes. Vorbind despre o “istorie relativă a presei clujene, pentru că aşa şi-a subîntitulat volumul- “o istorie subiectivă şi ilustrată”, Tibi Fărcaş ne vorbeşte despre istoria unor momente a vieţii clujene, a unor oameni, a momentelor de zbucium şi de comuniune valorică a diverselor echipe de jurnalişti care au îmbogăţit şi au sedus viaţa cetăţii noastre. E o istorie a Clujului cuprinsă în 500 de pagini, în format A-4, în care au încăput estimativ 1000 de fotografii, multe din ele fiind inedite. Lucrarea repezintă un studiu de căpătâi, profesionist realizat, destinat colegilor de breaslă, studenţilor şi mediului intelectual românesc.
Mulţumim, Tiberiu Fărcaş, pentru această “istorie subiectivă”, care a cuprins nişte vieţi de oameni, într-adevăr, într-un “Colos cu picioare de hârtie”!

Related posts

Leave a Comment