Cvartetul pentru Orientul Mijlociu salută relaxarea blocadei din Fâşia Gaza

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu a salutat relaxarea blocadei asupra Fâşiei Gaza anunţată în acest weekend de guvernul israelian, însă a subliniat importanţa modalităţilor de punere în aplicare a acesteia, într-un comunicat difuzat de ONU.”Noua politică referitoare la Gaza pe care tocmai a anunţat-o guvernul israelian este binevenită”, a declarat Cvartetul /SUA, Rusia, ONU, Uniunea Europeană/.
Documentul “notează că elaborarea detaliilor şi a modalităţilor de aplicare va fi importantă pentru a asigura eficacitatea acestei noi politici”.
“O aplicare totală şi eficientă va trebui să se traducă printr-o schimbare semnificativă de strategie, cu scopul de a satisface nevoile populaţiei din Gaza în materie de bunuri umanitare şi comerciale, de reconstrucţie şi de infrastructură civilă, dar şi printr-o activitate economică legitimă, asigurând totodată nevoile Israelului în materie de securitate”, potrivit comunicatului citat.
În textul destul de amplu, Cvartetul se angajează de asemenea să “lucreze cu Israelul şi comunitatea internaţională pentru a împiedica traficul ilegal de arme şi de muniţii spre Gaza”.

Related posts

Leave a Comment