Cum ar vrea să folosească Guvernul banii de la Roşia Montană

Redacţia România TV a intrat în posesia unui document care arată ce îşi doreşte Guvernul să facă cu banii de la Roşia Montană. Este vorba de 4 miliarde de euro dedicaţi unor proiecte de mare anvergură în sănătate, transport şi educaţie.Sănătatea este primul domeniu care ar beneficia de banii de la Roşia Montană. Astfel, ar urma să fie modernizate 40 de spitale municipale din oraşe din Transilvania, iar alte şase spitale de urgenţă vor fi dotate cu 800 de paturi. Calculele estimează o investiţie de 2,2 miliarde de euro.

Peste un miliard de euro sunt dedicaţi infrastructurii. Potrivit proiectului, 165 de kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi construţi din banii proveniţi din exploatarea de la Roşia Montană.

Pentru domeniul educaţie sunt alocaţi, potrivit aceluiaşi proiect, 280 de milioane de euro. 400 de grădiniţe, 300 de şcoli şi 15 cămine studenţeşti din Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Oradea vor fi construite sau modernizate.

Un alt domeniu la care s-a gândit Guvernul este asistenţa socială pentru care ar fi dedicaţi 220 de milioane de euro. Cu aceşti bani se vor moderniza 110 azile de bătrâni.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ce-vrea-sa-faca-guvernul-cu-banii-obtinuti-din-proiectul-rosia-montana_99058.html#ixzz2fgjlIpHP

Related posts

Leave a Comment