Cum vor arăta OAMENII peste 1000 de ani?


Experţii britanici în anatomie vin să lămurească acest mister. Potrivit acestora, peste o mie de ani, structura corpului uman se va schimba substanţial ca urmare a evoluţiei şi va diferi semnificativ faţă de aspectul contemporanilor noştri.Previziunile oamenilor de ştiinţă arată faptul că omul din viitor va avea o înălţime medie între 1,83 şi 2,13 metri datorită „îmbunătăţirii alimentaţiei şi a asistenţei medicale”, anunţă portalul MedDaily, citat de The Epoch Times
Se vor produce modificări şi la nivelul tractului digestiv. Astfel, un intestin mai scurt va absorbi mai puţine glucide şi grăsimi, ceea ce va constitui un sistem de protecţie naturală împotriva creşterii în greutate, prezice stomatologul londonez Philip Stemmer.
În opinia sa, omul din viitor va avea şi mai puţini dinţi, deoarece alimentele mai moi, tratate termic, nu necesită să fie mestecate mult.
Cu toate acestea, peste o mie de ani oamenii vor avea mâinile şi falangele degetelor „considerabil mai mari”, dar şi terminaţii nervoase mai multe, ca urmare a utilizării mai frecvente a dispozitivelor care necesită o coordonare mai complexă a mâinilor şi ochilor, aceasta şi pentru a compensa reducerea dimensiunii gurii. La baza comunicării vor sta expresia feţei şi mişcarea ochilor.
În acelaşi timp, volumul creierului uman se va reduce, mai ales din cauza faptului că „cele mai multe dintre operaţiunile de memorare şi de gândire vor reveni calculatoarelor”.
Cât priveşte dezvoltarea intelectuală a omului, oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la concluzia că aceasta şi-a atins apogeul şi din punctul de vedere al legilor fizicii şi al fiziologiei omul nu poate deveni mai inteligent.

Related posts

Leave a Comment