Cum va începe noul an școlar în județul Cluj

Nici una dintre școlile clujene nu va miza exclusiv pe cursurile on-line la reluarea anului școlar. Jumătate dintre școli vor miza pe cursuri față în față cu profesorii, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, iar jumătate vor aplica scenariul mixt, în care o parte dintre elevi vor fi prezenți în sălile de clasă, iar o altă parte în fața calculatoarelor.

Conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Cluj a făcut un adevărat recensământ al școlilor. În jumătate dintre cazuri, toți elevii vor participa la cursuri în sălile de clasă, spune inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Autoritățile școlare au decis că, la organizarea cursurilor față în față vor avea prioritate elevii din ciclul primar, precum și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, spune inspectorul școlar general, Marinela Marc.

Autoritățile au evaluat și situația igienei din școlile clujene. Mai există doar cinci școli din județ care au toaleta în fundul curții și nu sunt conectate la rețeaua de alimentare cu apă potabilă. În trei dintre ele, problema de igienă va fi rezolvată până la începerea anului școlar, iar una dintre ele va fi închisă și comasată cu o altă școală, pentru că a rămas cu prea puțini elevi.

Related posts

Leave a Comment