CSI-ul îşi croieşte un portal umanitar pe internet


În cadrul Comunităţii Statelor Independente va fi creat un portal umanitar pe internet. După cum au declarat presei cei din guvernul Republicii Moldova, concepţia portalului a fost aprobată la şedinţa comună a Consiliului de cooperare umanitară a statelor din CSI şi conducerea Fondului interstatal de cooperare umanitară, care a avut loc la Chişinău.Se planifică ca portalul de cooperare umanitară a CSI-ului să fie deschis tuturor vizitatorilor, o sursă informativ-analitică multifuncţională de interacţiune operativă a unui cerc extins de utilizatori din spaţiul CSI şi dincolo de acesta.
Portalul va asigura accesul pentru anumite cercuri de utilizatori la anumite site-uri naţionale şi portaluri a statelor din CSI. Scopul proiectului cănstă în consolidarea şi extinderea coperării şi iteracţionării a organizaţiilor interstatale, naţionale şi obşteşti a ţărilor din CSI în domeniul umanitar. În context, portalul este menit să contribuie la o dezvoltare al dialogului intercultural, al dialogului unui schimb informaţional interstatal, pentru sporirea interesului faţă de o dezvoltare a iniţativelor intelectuale, culturale, sportive şi din alte sfere de cooperare umanitară.
La şedinţă a fost făcută o nominalizare a organizaţiilor acceptate săparticipe în concursul de elaborare a versiunii pilot a portalului. În listă au fost incluse 14 companii, inclusiv 4 din Rusia.

Related posts

Leave a Comment