CRIZĂ POLITICĂ. PSD şi ALDE i-au retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu. Nu demisionez, a reacţionat premierul

Liderii coaliţiei aflate la putere au declanşat o nouă criză politică. După câteva zile de tensiuni şi de declaraţii contodente, PSD şi ALDE i-au retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Acesta le-a transmis însă că nu demisionează.

Primii i-au retras sprijinul politic reprezentanţii ALDE. Preşedintele formaţiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că miniştrii ALDE şi-au dat demisiile.

 

A urmat şedinţa conducerii PSD. Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu. Liderul PSD i-a reproşat şefului Executivului că nu şi-a îndeplinit programul de guvernare. „Nu e vorba numai de 60% măsuri neîndeplinte, e şi un procent serios de măsuri îndeplinite parţial pe care nu le putem bifa la cele îndeplinite. Asta este situaţia, mie cel puţin nu mi-a fost uşor să iau decizia de a discuta public despre aceste lucruri, dar nu e Guvernul nostru, este Guvernul României”, a spus Liviu Dragnea.

 

Sorin Grindeanu a replicat şi i-a spus că şi preşedintele PSD ar trebui să ăşi dea demisia, deoarece el este cel care a desemnat premierul şi i-a ales pe miniştri. “Nu îmi dau demisia. Am obligaţia să mă comport resposanbil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. E Guvernul României, nu al CEX-ului şi toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru. Îmi voi da demisia când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal faţă de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuţie. Îmi voi da demisia în momentul în care preşedintele Iohannis, după consultări, va pune un premier de la PSD”, a anunţat premierul în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria. Mai mult, Sorin Grindeanu a acuzat că printre lucrurile care îi sunt imputate este lipsa unor îmbunătăţiri în relaţiile economice dintre România şi Federaţia Rusă.

 

Related posts

Leave a Comment