Crin Antonescu: Ţinutul Secuiesc nu există în România


Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Uniunea Social-Liberală, că liderii UDMR încearcă să deschidă o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, entitate care nu există în România din nici un punct de vedere.De asemenea, liberalul a amintit de câteva declaraţii ale europarlamentarului maghiar Laszlo Tokes, care spunea că Tratatul de la Trianon ar trebui revizuit, întrucât actuala “Romanie a fost născută prin divizarea Ungariei”.
Antonescu a mai explicat în acelaşi timp şi faptul că iniţial, liderul UDMR Kelemen Hunor a explicat inaugurarea acestei reprezentanţe la Bruxelles ca fiind un demers de deschidere a unui birou pentru reprezentarea intereselor unor unităţi administrative.
Ulterior, acţiunea s-a dovedit a fi un birou care urmează să reprezinte Ţinutul Secuiesc din la Bruxelles, ţinut care nu există în România din punct de vedere legal.
Liderul PNL a cerut, în numele Opoziţiei, o poziţie clară cu privire la acest demers atât preşedintelui, premierului şi ministrului de externe, cât şi conducerii UDMR.

Related posts

Leave a Comment