Crestere impresionanta a pietei de smarthome din Romania

Tot mai mulţi români sunt interesaţi de casele inteligente. Potrivit specialiştilor, în România, piaţa caselor inteligente a crescut cu 30 la sută pe an, în ultima perioadă. Această creştere este favorizată de ieftinirea tehnologiilor implicate în amenajarea soluţiilor inteligente, dar şi de faptul că aceste case au un consum redus de energie şi sunt vândute mai uşor pe piaţa imobiliară.

Casele inteligente utilizează tehnologii precum controlul iluminatului, al storurilor şi al temperaturii cu ajutorul unor dispozitive conectate la un server central. Proprietarul casei gestionează acest server cu ajutorul unei aplicaţii de telefon mobil şi îşi asigură, astfel, tot confortul cu un efort minim, spune reprezentanta unei companii care vinde astfel de soluţii, Mara Andronescu.

 

Casele inteligente mai folosesc dispozitive conectate la Internet pentru a uda gazonul sau pentru a economisi energia electrică. Soluţiile pentru astfel de case implică şi corpuri de iluminat de tip LED, dar şi folii de protecţie instalate pe geamuri, spune omul de afaceri Jozsef Salak.

 

 

Potrivit statisticilor, 60 la sută dintre locuinţele nou-construite în Belgia şi în Franţa fac parte din categoria caselor inteligente. În România, doar cinci la sută dintre locuinţele noi fac parte din această categorie.

Related posts

Leave a Comment