Copiii din orfelinate sau case tip familial îşi caută “Familii de suflet”

Modalităţile în care aceşti copii cu vârste cuprinse într 2 şi 18 ani pot fi ajutaţi sunt multiple.
De exemplu, doritorii pot petrece timp periodic cu unul sau mai multi copii, îi potsusţine să-şi dezvolte aptitudinile şcolare, artistice, sportive etc, îl pot fi alături în momentele grele sau delicate, îi pot face o bucurie ducându-l la teatru, film, în parc, îi pot sărbători ziua de naştere, îl pot aduce în mijlocul familiei proprii într-o duminică sau într-o altă zi.

Proiectul se adresează şi copiilor care au probleme medicale sau diferite handicapuri. Cu aceştia, “familiile de suflet” pot petrece timp la centrul de plasament unde se află copiii, le pot oferi afecţiune prin jocuri, citit povesti etc, îi pot scoate în aer liber în curtea centrului de plasament sau le pot asigura gimnastică medicală, kinetoterapie sau alta forma de terapie ( ex. terapie prin muzică), pentru dezvoltarea pe plan psihic şi emoţional.

Copii săraci pot fi ajutaţi prin acordarea unor burse de studii, prin prăgătirea periodică a unor pachete cu alimente pentru ei, prin cadouri/donatii personalizate în funcţie de nevoile specifice ale copilului, cu ghiozdane şi rechizite pentru şcoală, cu încălţăminte, îmbrăcaminte, în functie de nevoi şi sezon. De asemenea, copilul poate fi dus într-o excursie de o zi, o ieşire la mall, la un film sau la o alta activitate. Şi aceşti copii pot fi făcuţi să se simtă speciali de ziua lor, prin mici cadouri şi suprize.

Acestea sunt doar o parte din activităţile cuprinse în proiectul “Familii de suflet”. Pentru înscrieri mai mai multe informaţii puteţi consulta pagina de Facebook https://www.facebook.com/familiidesuflet/info/?tab=page_info sau site-ul http://familiidesuflet.ro/

Asociația Alfa Grup derulează în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Cluj și cu Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România proiectul “Familii de suflet”, finanțat în Apelul COERENT, din cadrul Programului RO 10 – “Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE), 2009-2014.

Related posts

Leave a Comment