Constructorii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au umflat nota cu 24 de milioane de euro


Au încasat cu 24 de milioane de euro mai mult decât ar fi trebuit. Ministerul Transporturilor le-a plătit lui Dorin Umbrărescu, Dan Besciu şi Costel Căşuneanu cu 10 la sută mai mult pentru o lucrare pe care nu au terminat-o. Ei trebuiau să construiască autostrada Bucureşti – Ploieşti. Şi totul, legal.UMB Spedition, Euroconstruct şi PA&CO trebuiau să construciască autostrada Bucureşti – Ploieşti până în iulie 2010, pentru 190 de de milioane de euro. Ulterior, prin acte adiţionale, costul a crescut la 250 de milioane de euro, iar termenul de finalizare a lucrării s-a tot amânat. La începutul săptămânii, Ministerul Transporturilor a reziliat, însă, contractul cu cele trei firme pentru că cereau şi mai mulţi bani. În schimb, şantierele erau părăsite.
Şi totuşi, doar pentru jumătate din lucrare, firmele au încasat 160 de milioane de euro, deşi ar fi trebuit să primească cu 24 de milioane de euro mai puţin. Suma a fost indexată cu inflaţia, spun oficialii ministerului Transporturilor. Banii provin integral de la bugetul statului.
Ministerul Transporturilor trebuie să aleagă alţi constructori pentru finalizarea lucrărilor. Asta înseamnă, însă, că autostrada spre munte nu va fi gata prea curând.

Related posts

Leave a Comment