Consilierii locali ai PSD Cluj-Napoca solicită o dezbatere publică cu privire la „transferul” Cluj Arena

Consilierii locali ai PSD Cluj-Napoca susţin sportul clujean şi cea mai bună soluţie în privinţa stadionului Cluj Arena, de aceea solicită o dezbatere publică pe tema trecerii imobilului Cluj Arena din patrimoniul Judeţului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca.

 

Dacă PNL nu şi-a asumat managementul defectuos din ultimii ani şi datoriile de peste 15.000.000 lei şi nu a explicat opiniei publice de ce s-a ajuns în această situaţie şi cine este direct responsabil pentru aceste datorii, măcar în situaţia prezentă, Emil Boc şi Alin Tişe sunt  datori să expună public motivele şi condiţiile trecerii stadionului din patrimoniul judeţului în cel al municipiului.

 

„Solicităm o dezbatere publică cu privire la trecerea imobilului Cluj Arena din patrimoniul Judeţului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca, unde să fie prezente toate autorităţile implicate în acest transfer: reprezentanţi ai primăriei, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj. Trebuie prezentate opiniei publice şi discutate toate aspectele patrimoniale şi financiare ale tranzacţiei.

 

Considerăm că trebuie explicate şi sursele actualului faliment al S.C. Cluj Arena S.A,  ce efecte produce transferul, dacă în viitor se va mai plăti impozit şi ce se întâmplă cu datoria respectivă. De asemenea, considerăm util un punct de vedere al ANAF Cluj raportat la recuperarea TVA pentru investiţie către fosta regie RAADPP.

 

Suntem de acord în principiu cu trecerea imobilului Cluj Arena din patrimoniul Judeţului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca, dar trebuie să cunoaştem răspunsul cel puţin la aceste întrebări, de aceea solicităm dezbatere publică” a declarat dl. Dan Morar, liderul de grup al consilierilor locali PSD Cluj-Napoca.

 

Consilierul local Corina Croitoru a mai precizat că PSD susţine toate soluţiile viabile pentru sprijinirea sportului clujean, însă solicită depolitizarea structurilor de conducere: „Aşteptăm ca, în cazul încadrării obiectivului în proiectul Sălii Polivalente, să se conştientizeze nevoia unui management performant realizat de oameni a căror expertiză în domeniu să fie reală, nu tributară unui carnet de partid.

 

Cât despre înfiinţarea unui centru regional de sport în Cluj-Napoca, este o idee care se dezbate de câţiva ani, cu şanse mari de materializare. Un exerciţiu de onestitate ne-ar putea reaminti tuturor că înfiinţarea de centre regionale de sport în România a fost un proiect al guvernului social-democrat, ce prevedea plasarea centrului pentru Transilvania la Cluj”.

Related posts

Leave a Comment