Concert educativ la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”

Cvartetul Transilvan va susţine un concert educativ la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.Recitalul va avea loc în Sala Studio a Academiei de Muzică.

Lucrarea comună a concertelor este Cvartetul American, de Antonín Dvořák. Din programul recitalului face parte si Cvartetul de coarde nr. 1 în mi minor, De ma vie, de Bedřich Smetana.

Concertul Educativ va fi prezentat de Matei Pop.

În cei peste douăzeci și cinci de ani de activitate artistică, Cvartetul Transilvan a susținut peste 2.000 de concerte, reprezentând totodată România și prin concerte organizate cu ocazia evenimentelor importante și a întâlnirilor diplomatice la nivel înalt (Consiliul Europei, Comisia Europeană, vizite prezidențiale, aniversări naționale etc. Repertoriul Cvartetului cuprinde creații ale marilor compozitori clasici, romantici, moderni și ontemporani (incluzând realizarea unui mare număr de prime audiții absolute).

Născut în Cluj în anul 1980 într-o familie de muzicieni, Matei Pop a urmat secţia germană a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Cluj. Apoi a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, urmând în paralel secţiile de dirijat şi compoziţie, pe care le-a absolvit în anul 2005 ca şef de promoţie. Formaţiei sale multilaterale i se adaugă studiul mai multor instrumente – pian, trombon, flaut, percuţie, violoncel – ca şi experienţa de dirijor permanent al Orchestrei de cameră „Victor Papilian”, unde timp de şase ani (2001-2007) a asigurat atât conducerea muzicală cât şi managementul concertelor. În cadrul Academiei de Muzică din Cluj este dirijor al Orchestrei studenţeşti „Antonin Ciolan” şi al Ansamblului de muzică contemporană „Ad Hoc”. Matei Pop s-a remarcat în egală măsură şi în calitate de compozitor. Lucrările sale au fost interpretate şi înregistrate atât în ţară cât şi în străinătate, unele dintre ele fiind premiate la concursuri de compoziţie naţionale şi internaţionale.

Related posts

Leave a Comment