Concert memorabil Julio Iglesias


Marele Julio Iglesias a fost prezent sâmbătă, 30 iunie 2012, la Bucureşti, unde a încântat mii de fani. Aceştia au venit într-un număr foarte mare, din toată ţara şi chiar şi din alte ţări, pentru a-i arăta idolului lor preţuirea pe care o au de zeci de ani pentru el. Fanii au fredonat împreună cu Julio hituri care au făcut istorie. “Baila Morena”, „La Carretera”, “La Gotta Fria” şi alte piese celebre au putut fi auzite la Zone Arena, într-un concert memorabil, plin de romantism şi nostalgie.Cu eleganţă, modestie şi vocea sa inconfundabilă, artistul a cântat şi a dansat timp de două ore, neîntrerupt. Cu mic cu mare, fanii au venit să-l vadă pe cel mai bine vândut cântăreţ latino. Acesta nu i-a dezamăgit şi le-a cântat piesele preferate. Mai mult decât atât, a vorbit puţin şi în limba română. După fiecare piesă, oamenii l-au răsplătit pe artist cu valuri de aplauze. Piesele lente i-au emoţionat, iar cele ritmate i-au făcut să danseze. Să fi fost de vină acelaşi sânge latin pe care îl purtam în vene? La un moment dat Julio chiar a făcut referire la acest aspect “Întotdeauna am simţit că românii au acelaşi sânge ca mine. Sunteţi latini. Aveţi femei minunate şi o ţară minunată. Vă iubesc!”

Artistul a dedicat câteva piese unor oameni dragi lui, care însa nu mai sunt printre noi. Astfel, acesta i-a dedicat o melodie bunului său prieten Valeriu Lazarov, despre care a spus: „Îmi amintesc de Valeriu Lazarov, un prieten vechi. În această seară îmi amintesc de el, pentru că nu este aici. Îmi lipseşte foarte mult!” Cu aceleaşi emoţii, Julio a dedicat o piesă unui alt bun prieten – Luciano Pavarotti, despre care şi-a amintit că i-a spus într-una din ultimele discuţii „See you in Heaven…”.

Julio a cântat piese de pe noul album – “1”, un best of al artistului. Cântăreţul a muncit mult la acest album, pe care l-a dedicat fanilor săi. A considerat că experienţa celor patru decenii de muzică şi-a spus cuvântul şi că vocea lui este mai bună acum decât în primii ani ai carierei. În plus, albumul are un sound modern şi profund, datorat celei mai noi tehnologii cu ajutorul căreia a fost editat. Albumul a câştigat deja statutul de disc multi-platinum în ţările în care a fost lansat până acum.

„Superb! Îl aşteptam de mult! Extraordinar! N-am cuvinte” a spus o doamnă după terminarea concertului… O altă fană entuziasmată a declarat: „Fiul meu mi-a făcut acest dar superb de ziua mea. Ne-am distrat minunat! A fost extraordinar. O dată în viaţă!” Părerea unanimă a fost că Julio a făcut într-adevăr ca seara de 30 iunie 2012 să fie de neuitat, aşa cum promisese la începutul concertului. „A fost un concert foarte frumos. Oricând m-aş întoarce cu plăcere. Am trăit efectiv tot ce a cântat! Rar vezi aşa ceva!” a fost reacţia unei alte fane, încântată de idolul ei.

Julio Iglesias este unul dintre cei mai populari interpreţi din lume. De-a lungul remarcabilei sale cariere, a vândut peste 250 de milioane de albume şi a obţinut peste 2600 de discuri de platină şi de aur.

Related posts

Leave a Comment