Competiţie regională de robotică la Liceul Avram Iancu

Aproximativ 30 de echipaje de liceeni din Transilvania se vor înfrunta într-un concurs regional de robotică din Transilvania. Este vorba de BRD FIRST Tech Challenge de la Cluj-Napoca. 

”Sute de elevi de liceu din toata tara s-au inscris in cel de-al doilea sezon BRD FIRST Tech Challenge din Romania, cea mai mare competitie de robotica pentru liceenii din tara noastra, pentru a construi cei mai agili si descarcareti roboti, capabili sa rezolve provocarea internationala de anul acesta, FIRST Relic Recovery.

 

Aproape 30 de echipe vor participa la primul meci regional al sezonului, desfasurat la Cluj-Napoca, urmate apoi de alte competitii regionale la Iasi, Timisoara si Bucuresti. Toate cele 90 de echipe din Romania se vor intrece in finala competitiei, ce va avea loc pe 23-25 martie, la Sala Polivalenta din Bucuresti pentru sansa de a participa la Campionatul Mondial de Robotica din SUA.

 

Programul FIRST Tech Challenge este dezvoltat in Romania de catre Asociatia “Natie Prin Educatie” si sustinut, pentru al doilea an consecutiv, de BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a-i ajuta pe tineri sa-si dezvolte cunostintele de matematica, fizica, tehnica si IT, intr-un mod colaborativ si competitiv”, spun organizatorii.

Related posts

Leave a Comment