Companiile clujene au inceput sa ii oferteze pe viitorii absolventi informaticieni

Companiile clujene din domeniul tehnologiei informaţiei au început deja să recruteze viitori angajaţi dintre studenţii care vor termina la vară facultatea sau masteratul. Potrivit experţilor în piaţa muncii, în prezent, există nevoie de încă 3.000 de specialişti în IT în Cluj. Şi aceasta în condiţiile în care deja aproximativ 22.000 de persoane lucrează în domeniul tehnologiei informaţiei. Potrivit unui studiu realizat de clusterul Transylvania IT, unul din 11 clujeni muncesc în domeniul producţiei de software. Companiile internaţionale vor să angajeze informaticieni clujeni pentru că aceştia au bune competenţe tehnice, dar şi abilitatea de a comunica în mai multe limbi.

În Cluj, două universităţi îi pregătesc pe viitorii specialişti în IT. Facultatea de Matematică – Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai are trei secţii de informatică, în limbile română, engleză şi germană. Există şi o specializare în Informatică Economică. Universitatea Tehnică pregăteşte specialişti în IT în cadrul Facultăţii de Automatizări şi Caculatoare. Studenţii care au primit deja oferte din partea companiilor sunt încrezători că se vor descurca bine atunci când vor începe să muncească efectiv.

 

În ultimii ani, Clujul a devenit principalul pol al industriei IT din România. Companiile clujene care produc programe informatice se află în prezent în plină tranziţie de la outsourcing la producţia de software propriu, cu valoare adăugată mare.

Related posts

Leave a Comment