COMENTARIU ELECTORAL: Scrisoare deschisă adresată membrilor Camerei Deputaților

De Monica Macovei, candidat independent la Președinția României

Stimate doamne deputat,
Stimați domni deputați,

Direcția Națională Anticorupție a cerut Camerei din care faceți parte încuviințarea arestării preventive a deputatului Ioan Adam, pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și de cumpărare de influență.

Deputatul Adam este cercetat în dosarul în care este urmărit penal și deputatul Viorel Hrebenciuc pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infractional organizat și trafic de influență în vederea retrocedării a peste 40.000 de hectare de pădure în mai multe județe din țară și care a anunțat astăzi că demisionează din Parlament.

Procurorii DNA au cerut, de asemenea, încă din 10 octombrie 2014, încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Diniță, acuzat de dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Până în acest moment, Camera Deputaților nu a luat nicio decizie în acest caz.

Consider că aveți o obligație față de români, înclusiv față de alegătorii dvs. să votați pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Ion Diniță. Vă reamintesc că ați depus un jurământ în Parlamentul României să respectați Constituția, inclusiv articolul 30, aliniatul 2: ”Nimeni nu este mai presus de lege”.

O respingere prin vot a încuviințării arestării preventive ar avea consecințe foarte grave asupra încrederii românilor în instituția Parlamentului și ar bloca actul de justiție.

De asemenea, respingerea cererilor procurorilor DNA și împiedicarea justiției să decidă în aceste cazuri penale vor duce la un raport negativ în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare și, implicit, vor împiedica decizia UE de intrare a României în spațiul Schengen.

Related posts

Leave a Comment