Comediantul Mircea Bravo va fi prezent alături de copiii din tabăra terapeutică Yuppi

Comediantul clujean Mircea Bravo va anima programul serii de 14 august în tabăra terapeutică gratuită Yuppi pentru copii şi adolescenţi cu boli oncologice sau artrită reumatoidă juvenilă, care are loc între 13 şi 16 august la Şăulia de Câmpie, judeţul Mureş. Alături de copii se vor afla şi actorul Bogdan Bob Rădulescu şi comediantul Dragoş Stan.

Tabăra va fi vizitată şi de Alpár Katona şi Zoltan Szénás, doi membri ai Clubului Sporturilor Montane Rupicapra, care vor pleca de aici într-o expediţie de 1.800 de kilometri pe biciclete pentru copiii din taberele Yuppi, precum şi de Paul Mureşan, unul dintre cei mai talentaţi ilustratori şi realizatori de filme de animaţie români.

 

Mircea Bravo (pe numele lui oficial Mircea Popa), unul dintre cei mai de succes vloggeri şi comedianţi români, precum şi actorul Bogdan Bob Rădulescu sunt ambasadori Yuppi Camp, iar Bob Rădulescu se va afla pentru al doilea an consecutiv într-o tabără Yuppi. Alături de Dragoş Stan, ei vor deveni pentru o seară, personaje într-un joc interactiv în care îi vor ajuta pe participanţii la tabără să o salveze pe Gazelle, cea mai iubită cântăreaţă din Zootopia.

 

„Îmi doresc ca în această tabără să aduc şi eu energie pozitivă care să facă experienţa tuturor mai plăcută”, a afirmat Mircea Bravo. Bogdan Bob Rădulescu a explicat motivele pentru care a ales să susţină cauza Yuppi şi a vorbit despre scopul participării lui active în tabără: „Eu, fiind actor, asta fac în tabără. Mă joc cu copiii. Pentru că joaca ne ţine veseli şi fericiţi. Şi despre asta e vorba în viaţă. Despre fericire. Pot să fac oamenii de lângă mine fericiţi? Atunci o fac. Cu drag şi fără să aştept nimic în schimb”.

 

„Cele mai bune decizii în viaţă sunt cele luate cu inima. Acum 2 ani am cunoscut-o pe Zsuzsa (n.r. Zsuzsa László, preşedintele executiv al Asociaţiei Mişcare de Tabără Yuppi),  şi am vorbit despre Yuppi Camp. În clipa în care am salutat-o, am simţit că e Omul cu proiectul în care aş vrea să mă implic, să ajut”, a detaliat actorul.

 

De asemenea, în 16 august, participanţii din tabăra Yuppi vor avea parte de un atelier de grafică susţinut de Paul Mureşan, unul dintre cei mai talentaţi ilustratori digitali şi creatori de filme de animaţie din România.

 

31 de copii din toată ţara vor participa la tabăra Yuppi adresată copiilor şi adolescenţilor cu boli oncologice sau artrită juvenilă. Yuppi Camp este prima organizaţie de profil din România care utilizează metoda revoluţionară numită terapie prin experienţă.

 

În cadrul taberelor Yuppi, copiii şi adolescenţii sunt implicaţi în activităţi de terapie prin experienţă precum căţărare, echitaţie, canotaj, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, muzică. Aceste activităţi îi ajută să-şi redescopere încrederea în sine, le oferă resurse emoţionale esenţiale în lupta cu boala şi au un efect benefic asupra stabilizării simptomelor fizice. Activităţile enumerate sunt realizate în echipe şi constituie cea mai mare parte a unei zile obişnuite şi distractive de tabără. În tabără există asistenţă medicală permanentă, iar alături de copii se află voluntari special instruiţi pentru a-i susţine.

 

Tabăra Yuppi pentru copii şi adolescenţi cu boli oncologice sau artrită juvenilă este a treia tabără organizată de Yuppi Camp în vara anului 2017, dintr-o serie de patru.

A patra tabără Yuppi din 2017, care se va desfăşura între 24 şi 27 august, este adresată copiilor cu vârsta sub 10 ani, cu o boală oncologică, şi familiilor lor şi este primul astfel de demers din România. În tabără, copiii bolnavi şi ceilalţi membri ai familiei – părinţi, fraţi, surori – vor participa la activităţi de terapie prin experienţă şi la discuţii de grup sau şedinţe de consiliere psihologică.

 

Primele două tabere Yuppi organizate în această vară le-au fost adresate copiilor, respectiv adolescenţilor cu diabet. Asociaţia Mişcare de Tabără Yuppi, cu sediul în Cluj-Napoca, organizează începând din 2011 taberele de terapie prin experienţă la Şăulia de Câmpie, judeţul Mureş. Taberele Yuppi sunt adresate copiilor şi adolescenţilor diagnosticaţi cu diabet, artrită juvenilă şi boli oncologice. În 2016, taberele au găzduit 115 copii proveniţi din toată ţara, susţinuţi de 127 de voluntari. În prezent, taberele Yuppi colaborează cu 40 de medici.

 

Related posts

Leave a Comment