Cod Galben de vânt în mai multe județe, inclusiv Cluj

O atenţionare de Cod Galben de intensificări ale vântului a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru mai multe judeţe din țară, printre care și Cluj.

De asemena, a fost emisă şi o informare de precipitaţii, vânt şi viscol pentru zona montană înaltă.

Astfel, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 17 ianuarie, ora 22:00, în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi local în Banat, va fi Cod Galben de vânt, cu intensificări de 60 – 80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 100 km/h și va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Vântul va avea intensificări la munte şi începând din noaptea de marţi spre miercuri, la altitudini mari în masivele sudice, va sufla tare cu viteze de peste 100 – 110 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55 – 65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 19 ianuarie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de vreme rea în cea mai mare parte a ţării – va ploua îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, la munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri temporar va ninge. Cantităţile de precipitaţii acumulate vor depăşi 20 – 25 l/mp, iar în Carpaţii Occidentali şi Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod Galben de vânt sunt: Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Arad, Timiș, Hunedoara, Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

 

Related posts

One Thought to “Cod Galben de vânt în mai multe județe, inclusiv Cluj”

  1. […] O atenționare de Cod Galben, cu privire la intensificări ale vântului, a fost emisă luni, 16 ianuarie, de către reprezentanții Administrației Naționale de Metereologie (MNA). Aceasta este valabilă pentru mai multe județe din țara noastră, printre care se află și Cluj. De asemenea, a fost emisă şi o informare de precipitaţii, vânt şi viscol pentru zona montană înaltă, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment