ClujulCultural.ro: Cronică de concert Urma la Cluj

Clujulcultural.ro a participat la concertul aniversar al trupei clujene Urma, marţi la Teatrul Naţional. Sub semnătura colaboratoarei siteului, Teodora Neagu, vă prezentăm o amplă cronică de concert şi album.
O urmă (substantiv) este un semn, o mărturie menită să rămână undeva în timp, în spațiu, într-un loc. Urma este formația care în urmă cu 10 ani se năștea în Cluj-Napoca, o formație care venea cu un sunet diferit și cu un sunet cald, cu versuri profunde cântate în engleză și cu voci puternice, care îți rămân întipărite în minte.

În anul decembrie 2004, în urmă cu 9 ani, au lansat primul lor album Nomad Rhymes care conține cele mai cunoscute și fredonate melodii de către public: Buy me with a coffee, This Time, Perfect Spot, After all, The simple things, Lonely Pub, Dirt Shine.

Au trecut 10 ani de când membrii formației au început călătoria muzicală către inima publicului și după o muncă muzicală, artistică și de cercetare a patrimoniului arhitectural românesc, Urma a prezentat noul lor album denumit „Lost end found” într-un décor teatral la propriu: Teatrul Național Cluj-Napoca.

Albumul este o fotocarte ilustrată cu fotografii cu formația și cu versurile melodiilor suprapuse peste fotografii, într-o grafică originală, foarte ușor de parcurs și de înțeles. Albumul are scopul de a atrage atenția asupra unor monumente de patrimoniu arhitectural care au nevoie de restaurare într-un timp cât mai scurt posibil. Albumul a fost realizat împreună cu Fundația Pro Patrimoniu și Ordinul Arhitecților din România.

Mai multe detalii AICI

Related posts

Leave a Comment