Clujul se înfrățește cu Salonicul

Uniunea Europeană trebuie să ajungă, până în 2023, la cifra de 2.000.000 de start-up-uri, este de părere președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas. De asemenea, pentru a stimula inovarea, există nevoia reducerii decalajului digital dintre mediul rural și cel urban, a spus oficialul european.

”Noi, Comitetul European al Regiunilor, sprijinim din toate puterile aceste eforturi pentru că trebuie să ajungem la un ecosistem pan-european al inovării, însă acesta va debuta local, cu implicarea primarilor, a regiunilor. Doar așa ne vom putea atinge scopul. De aceea, trebuie să îi mulțumesc și să o felicit pe doamna comisar Gabriel, care a semnat cu Comitetul Regiunilor un plan de acțiune pentru inovare și cred că, împreună, prin unirea forțelor la nivel european, național și local ne vom îndeplini obiectivele”, a afirmat Apostolos Tzitzikostas.

Președintele Comitetului European al Regiunilor a participat la summit-ul Innowave, organizat la Cluj. Apostolos Tzitzikostas, care este și guvernatorul regiunii Macedonia din Grecia, a anunțat, cu acest prilej, și faptul că orașul Salonic, capitala regională, se va înfrăți cu Cluj-Napoca, pentru a promova inovarea și soluții de tip Deep Tech. 

Related posts

One Thought to “Clujul se înfrățește cu Salonicul”

  1. […] Prioritatea Uniunii Europene trebuie să fie inovarea. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să ajungă, până în 2023, la cifra de 2.000.000 de start-up-uri, este de părere președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas. De asemenea, pentru a stimula inovarea, există nevoia reducerii decalajului digital dintre mediul rural și cel urban, a spus oficialul european, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment