Clujul, orașul cu cel mai mare stoc de birouri moderne, după București

Clujul rămâne unul dintre cele mai scumpe orașe din regiune în privința spațiilor de birouri și a spațiilor comerciale. Explicația pentru această stare de fapt este simplă: dezvoltarea orașului a atras foarte multe companii, iar, deocamdată, cererea de spații moderne este mai mare decât oferta. Experții în domeniul pieței imobiliare afirmă că tendința de creștere va continua, atât în privința spațiilor livrate, cât și în privința prețurilor.

Suprafața totală de birouri moderne din principalele centre regionale din România va depăși, pentru prima oară în acest an, pragul de 1.000.000 de metri pătrați. Este vorba de clădirile de birouri din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, după cum reiese dintr-un studiu făcut de o companie internațională. Cel mai important centru este Clujul, cu peste 330.000 de metri pătrați de birouri moderne, afirmă expertul Paul Măluțan de la Blitz Imobilare.

Tendința de creștere în domeniul imobiliar se va menține și în 2020, mai spune Paul Măluțan.

În prezent, Clujul este cel mai scump oraș din România, din punctul de vedere al prețului proprietăților imobiliare comerciale și de birouri. Aceste prețuri pornesc de la 1.600 de euro pe metru pătrat și cresc în funcție de amplasament, vad comercial, dotări tehnice și finisaje.

Related posts

Leave a Comment