ClujInsider: Economia locală atrage noi investiții

Clujul continuă să atragă investitori în domeniul producției industriale. Unele companii deja prezente pe piața clujeană au anunțat că își vor extinde afacerile, însă sunt așteptate și investiții noi. Toate acestea vor construi la creșterea producției industriale. Multe dintre aceste produse, cum ar fi componentele electronice, aparatele electronice și electrocasnice, piesele auto și piesele pentru industria aerospațială sunt destinate exporturilor, potrivit ClujInsider.ro.

În ultimii ani, economia Clujului a crescut semnificativ datorită IT-ului și serviciilor. Însă în județ continuă să crească și producția industrială. Există mai multe investiții care au fost anunțate chiar în aceste zile. O prestigioasă companie locală, Vitacom va investi într-un nou sediu, precum și în sisteme robotice și informatice, a anunțat fondatorul ei, Vasile Vita, care este și consulul onorific al Turciei la Cluj.

Pe lângă această investiție, un concern american, Emerson, care produce echipamente energetice și sisteme industriale a anunțat investiții de 2,5 milioane de dolari, pentru modernizarea liniilor de producție. O altă investiție anunțată este o fabrică de hârtie la Dej. De asemenea, fabrici de componente auto și pentru industria aerospațială își vor mări capacitățile de producție la Turda, la Dej și la Jucu.

Foto: BlogdeTehnologie.ro

Related posts

Leave a Comment