Clujul găzduiește debutul festiv al mandatului noului președinte al Historic Cafes Route

Unul dintre cele mai vechi hoteluri din Europa va găzdui un moment istoric. Este vorba de Hotel Transilvania din Cluj, cel care este menționat în celebrul roman ”Dracula”, de Bram Stoker. Acolo va avea loc debutul festiv al mandatului noului președinte al Historic Cafes Route (HCR), Arnold Klingeis. Este pentru prima dată în istorie când un cetățean român preia șefia unui rute culturale aflate sub Înaltul Patronaj al Consiliului Europei. Festivitățile sunt programate în 29 iunie.

Reprezentant al Palatului Brukenthal din Avrig, Klingeis va prelua conducerea acestei prestigioase rute culturale, acreditată oficial de Consiliul Europei. Evenimentul va transforma frumosul domeniu baroc din Avrig, o replică în miniatură a Palatului Schoenbrunn din Viena, în reședința oficială a Rutei Cafenelelor Istorice din Europa.

Clujul va beneficia, de asemenea, în mod direct de acest lucru. Această primă manifestare organizată de noul președinte HCR va avea ca punct culminant dezvelirea însemnului HCR și înmânarea documentului de aderare a celebrului Hotel Transilvania din Cluj-Napoca în cadrul Rutei Cafenelelor Istorice din Europa. Hotel Transilvania, unul dintre cele mai vechi hoteluri din țară, cu o istorie de peste o jumătate de mileniu, a purtat în trecut numele “Regina Angliei” și este menționat în romanul „Dracula” al lui Bram Stoker ca loc de popas al avocatului britanic Jonathan Harker în drumul său către Bran.

Programul evenimentului include, de asemenea, o prezentare de modă semnată de designerul clujean Diana Gabor și o cină specială, în cadrul căreia invitații vor putea degusta preparate istorice servite de-a lungul celor cinci secole de existență ale restaurantului hotelului. Participanții vor avea parte de o experiență deosebită, un adevărat periplu în istoria de peste 500 de ani a acestei locații unice, renumită pentru curtea interioară emblematică, considerată cea mai cochetă și intimă din Cluj-Napoca.

Evenimentul promite o combinație inedită de trăiri contemporane și povești din trecut, cu aroma specifică de cafea, dar și planuri și strategii pentru viitor. Printre invitați se numără reprezentanți ai rutei culturale europene, oficialități locale și centrale, oameni de cultură și artă, reprezentanți ai presei și personalități din lumea modei și lifestyle-ului.

Arnold Klingeis, reprezentantul Brukenthal Palace Cafe din Avrig, prima entitate din România admisă în cadrul Historic Cafes Route, a fost anterior ambasadorul pentru România al acestei organizații.

 

Related posts

One Thought to “Clujul găzduiește debutul festiv al mandatului noului președinte al Historic Cafes Route”

  1. […] Jun 3, 2024 claudiu padurean, hotel transilvania, news, stiri, up news Unul dintre cele mai vechi hoteluri din Europa va găzdui un moment istoric. Este vorba de Hotel Transilvania din Cluj, cel care este menționat în celebrul roman ”Dracula”, de Bram Stoker. Acolo va avea loc debutul festiv al mandatului noului președinte al Historic Cafes Route (HCR), Arnold Klingeis. Este pentru prima dată în istorie când un cetățean român preia șefia unui rute culturale aflate sub Înaltul Patronaj al Consiliului Europei. Festivitățile sunt programate în 29 iunie, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment