ClujInsider.ro: Industria electronică se dezvoltă la Cluj

Clujul atrage tot mai multe investiţii în domeniul industriei electronice. După ce oraşul a devenit polul IT al României, cu peste 20.000 de specialişti în domeniul software, acum a început să se dezvolte şi industria producătoare de hardware. Există mari companii cu capital american, german, dar şi românesc care au început să investească serios la Cluj, potrivit ClujInsider.ro.

Cele mai multe dintre investiţiile din domeniul electronicii la Cluj vizează dezvoltarea de soluţii pentru industria energetică, respectiv pentru energii regenerabile, precum şi pentru domeniul auto sau sisteme embeded, adică dispozitive electronice care permit maşinilor să comunice automat între ele. Există mari companii internaţionale care au venit la Cluj, dar şi antreprenori români care au pornit afaceri în acest domeniu, spune proprietarul unei mici companii tehnologice, Leonard Horvath.

 

Investitorii vin la Cluj atât pentru mediul de afaceri prietenos, cât şi pentru că ştiu că vor găsi forţă de muncă de bună calitate. Pe lângă universităţi, există şi colegii care oferă o educaţie solidă în domeniu. ”Forţa de muncă bine calificată a atras companii importante în acest domeniu, precum americanii de la Emerson şi National Instruments, germanii de la Bosch sau italienii de la DeLonghi”, a declarat analistul economic Tudor Stan.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment