ClujInsider.ro: Cea mai mare conferinţă de tehnologii mobile din România are loc la Cluj în 16-17 februarie

MobOS (Mobile Operating Systems) pregăteşte pasionaţilor de mobile o agendă complexă de prezentări şi ateliere de lucru, alături de 12 vorbitori internaţionali şi 7 vorbitori locali şi naţionali. Evenimentul este unul de interes naţional. Sunt aşteptaţi participanţi din Iaşi, Timişoara, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureş, Chişinau, Bucureşti şi bineînţeles, pasionaţii de mobile din Cluj-Napoca.

Conferinţa anuală MobOS s-a desfăşurat pentru prima oară în 2013, când au participat 100 de profesionişti în domeniul mobile, patru vorbitori internaţionali în cadrul a patru ateliere de lucru, în paralel pe tehnologiile iOS şi Android. La a doua ediţie, MobOS a păstrat interesul pentru tehnologiile iOS şi Android, a crescut la peste 150 de participanţi din industria dezvoltării de soluţii şi aplicaţii mobile şi o dezvoltat o agendă care a inclus o zi de prezentări şi una de ateliere de lucru. La a treia ediţie s-a adaugat, pe lângă deja obişnuitele zile de prezentări şi de ateliere de lucru pe ambele tehnologii de interes major pe mobile, şi un Târg de Gadgeturi (sau Wearables cum sunt denumite de specialişti).

 

A patra ediţie se pregăteşte a fi cea mai mare de până acum (peste 200 participanţi) şi în acelaşi timp, singura şi cea mai mare conferinţă dedicată tehnologiile mobile (iOS şi Android) din România.

 

Prima zi a conferinţei este dedicată prezentărilor pe tematici legate de trenduri viitoare şi subiecte comune celor două tehnologii, precum şi subiecte de business, legate de cum se pot marketa cât mai bine produsele mobile. Conferinţa va fi deschisa de Szolt Kovacs, Mobile Apps Capability Lead la Accenture, cu un subiect care aduce în prim plan serviciile orientate spre oameni în cadrul unei lumi conectate.

Ziua de prezentări va aduce pe scena 20 speakeri, cu subiecte precum Swift, cum să vezi lucrurile din perspectiva clientului, PWA pentru dezvoltatorii mobile, cum să accesezi fonduri în Incubatoare, aplicaţii fully reactive, MVVM(DC), Swift sau obiecte Android.

 

A doua zi a conferinţei este dedicată atelierelor de lucru, de nivel intermediar-avansat, două pe tehnologia Android si două pe tehnologia iOS, acestea fiind susţinute de vorbitori internaţionali.

 

MobOS este cea mai mare conferinţă de mobile din România şi un moment important de interacţiune a comunităţii de specialişti din domeniu. Conferinţa nu ar fi posibilă fără implicarea şi suportul partenerilor, în acest an anuntându-şi interesul Accenture (Partener Principal), Endava (Partener Diamond), 3 Pillar Global, Smartsoft (Parteneri Bronze), Onyx Beacon, P3 digital services şi Today Software Magazine.

 

Participarea la conferinţă este încă deschisă atât pentru parteneri, cât şi pentru înscrieri individuale. Pentru detalii suplimentare despre program şi tematică, precum şi pentru înscrieri individuale puteţi vizita site-ul conferinţei la: http://romobos.com/.

Related posts

Leave a Comment