Clujenii îi pot aduce un ultim omagiu episcopului Florentin, azi, în catedrala Schimbarea la Față

Trupul neînsuflețit al episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, va fi depus azi în catedrala Schimbarea la Față de pe Bulevardul Eroilor. În intervalul orar 08.00 – 20.00, cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu vor putea face acest lucru, cu respectarea tuturor regulilor sanitare și a distanțării sociale.

Reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au luat măsuri speciale pentru a limita răspândirea coronavirusului. În interiorul catedralei Schimbarea la Față nu va fi oficiată nici o slujbă cu public. Omagiile vor fi aduse la o distanță de cel puțin doi metri de catafalc. Trupul înaltului ierarh va fi păstrat într-un sicriu închis, deoarece PS Florentin Crihălmeanu a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Dorința testamentară a episcopului greco-catolic a fost ca preoții și credincioșii care îl regretă să nu aducă flori, jerbe sau coroane; lăsământul său cuprinde dorința ca banii care ar fi fost folosiți pentru cumpărarea acestora să fie dăruiți săracilor.

Episcopul greco-catolic va fi înmormântat sâmbătă, în cripta noii catedrale dedicată martirilor și mărturisitorilor credinței din secolul XX. Ceremonia funerară va fi organizată în aer liber, în fața catedralei, pe esplanada dintre noua catedrală greco-catolică din Piața Cipariu și Casa Învățătorului. Prea Sfinția Sa Florentin Crihălmeanu a fost confirmat cu coronavirus în data de 31 decembrie 2020 și a decedat în data de 12 ianuarie, la mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului. Episcopul greco-catolic nu a fost internat în spital deoarece nu avea nici un fel de simptome grave.

Related posts

Leave a Comment