Cluj-Napoca și Floreștiul au trecut în scenariul roșu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj a decis să treacă municipiul Cluj-Napoca în scenariul roșu. Acest lucru înseamnă trecerea școlilor la învățământul on-line, închiderea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc și a instituțiilor de cultură, precum și obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile publice.

Municipiul Cluj-Napoca a trecut în scenariul roșu, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Tot în scenariul roșu a trecut și cea mai mare comună din România, Florești, care are peste 40.000 de locuitori, precum și comuna Tritenii de Jos. În prezent, în scenariul roșu se mai află municipiul Gherla, precum și comunele Câțcău, Sic, Săcuieu, Sâncraiu și Săvădisla. Scenariul roșu înseamnă trecerea tuturor școlilor, grădinițelor, creșelor și after-school-urilor din aceste localități la învățământul on-line, obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile publice deschise, precum și interzicerea servirii clienților în restaurante, cafenele și baruri, precum și suspendarea activității instituțiilor de cultură și a sălilor de jocuri de noroc. Tot în scenariul roșu a trecut și Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian din Dej.

În ultima zi, în județul Cluj au existat 228 de persoane a căror infectare cu coronavirus a fost confirmată de autorități. În spitalele din județ, sunt internați 451 de pacienți, dintre care 35 pe secțiile ATI. Există 122 de elevi infectați cu coronavirus, precum și 61 de cadre didactice.

Related posts

Leave a Comment