OPINIE De ce mizează PSD pe medici faimoși pentru alegerile parlamentare

PSD încearcă să aplice la alegerile parlamentare din 6 decembrie aceeași strategie care i-a adus o victorie zdrobitoare la alegerile din anul 2000. De data aceasta, mizează pe medici.

În urmă cu 20 de ani, România se confrunta cu consecințele unei crize economice profunde, cu consecințele sociale ale unor reforme necesare, dar impopulare și cu spectacolul grotesc oferit de o coaliție de guvernare lipsită de solidaritate, plină de diletanți și de scandaluri. Acea coaliție, dominată de PNȚCD, a reușit să salveze țara de faliment, însă prețul politic a fost plătit de țărăniști, în timp ce marele profitor politic a fost PD.

Pe acest fond, PDSR, azi PSD, a propus figura unui comunist cu față umană, Ion Iliescu. Este vorba de politrucul care confiscase puterea după căderea lui Nicolae Ceaușescu, de tatăl mineriadelor și, în general, de omul rușilor la București. Ion Iliescu a revenit la putere după ce coaliția condusă de PNȚCD rezolvase problemele economice și sociale pe care le crease regimul neocomunist de la București. A candidat cu sloganul Forță și Echilibru. Adică, a promis tocmai acele elemente care lipsiseră coalițieu de guvernare condusă de PNȚCD.

Ion Iliescu a câștigat la scor, iar PSD a format o majoritate confortabilă în Parlament. Însă, în loc să facă reforme necesare, precum regionalizarea, liderii acestui partid s-au mulțumit să profite de creșterea economică ale cărei baze fuseseră puse de PNȚCD și să instaureze un regim stabil, dar profund corupt.

Drept urmare, în anul 2004, a pierdut puterea în favoarea unei alianțe formate din PNL și PD. Cele două partide, dezbinate, au condus alternativ țara până în 2012, când, confruntat cu o altă criză economică, PD, devenit PDL, a plătit prețul măsurilor menite să redreseze țara. Ca o ironie a istoriei, PD a primit exact aceeași rețetă pe care a administrat-o cu cinism PNȚCD.

După 2012, a urmat un alt ciclul electoral de aproape două mandate, în care PSD a controlat țara. În 2012 și 2016, PSD a promis creșteri de pensii și de salarii, adică a promis să restabilească veniturile celor care au avut de suferit din cauza crizei economice din 2009 – 2012. În 2019, a pierdut guvernarea, dar și-a păstrat majoritatea parlamentară abia acum un an. PNL a venit la guvernare după trei ani de coșmar, în care un regim PSD profund corupt a zguduit Justiția și a pus sub semnul întrebării valorile europene. Acum, PNL se confruntă cu cea mai gravă criză sanitară din istoria ultimului secol. În primăvară, a luat măsuri dure, nepopulare. În această toamnă, PNL încearcă să evite astfel de măsuri, pentru că urmează alegerile, iar lipsa de fermitate s-ar putea să coste mult mai mult decât eventualele pierderi de imagine.

În acest context, PSD încearcă să aplice exact aceeași strategie ca în anul 2000: să promită ceea ce lipsește guvernării PNL. Acesta este sensul recrutării masive a unor medici precum Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei. Mesajul PSD este acesta: cei de la PNL habar nu au cum să gestioneze criza coronavirusului, dar noi avem cei mai buni specialiști în medicină, care vor face ceea este bine pentru țară. Adică, un fel de Forță și Echilibru adaptat anului 2020.

Însă acest mesaj este o minciună. PSD este partidul care a criticat cel mai mult măsurile de distanțare socială din primăvară, care au cea mai eficientă metodă de a lupta împotriva coronavirusului. Mai mult, însuși marele șef al PSD, Marcel Ciolacu, refuza să poarte mască, pe motiv că are o deviație de sept. Astfel, marele om de stat Marcel Ciolacu a dat semnalul că purtatul măștii este un moft. PSD a fost, în aceste luni, trâmbița Sputnik și a altor fabrici rusești de fake news. Promisiunea PSD că va ști să gestioneze pandemia este o minciună și din alte motive. Alexandru Rafila este reprezentantul României în organizația chinezească a sănătății. Să nu uităm că oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, controlată de China, îi lăudau pe comuniștii de la Beijing pentru eficiența cu care au controlat pandemia. Știm cu toții cât de eficient au lucrat comuniștii chinezi: au îmbolnăvit o planetă întreagă! Iar pentru aceasta, au binemeritat laudele organizației lui Alexandru Rafila. Celălalt guru al sistemului medical, Adrian Streinu-Cercel, este cel care, în ianuarie, ne explica cum că Wuhanul este un punct pe hartă și că virusul chinezesc nu va ajunge niciodată în România. Azi, suntem la 4.000 de noi infectări pe zi! Probabil, acum, Streinu-Cercel mizează pe un vaccin bazat pe praf de dragon și sânge de unicorn, ca să ne vindece pe toți. Sau, mai rău, pe vaccinul rusesc pe bază de glonț. În fine, la Târgu-Mureș, candidează domnul Ambrozie. Nu, nu este vorba de episcopul din Milano din primele veacuri de creștinism. Sfântul Ambrozie a fost un personaj real, ridicat la cinstea altarelor, iar în memoria lui, în Biserica Catolică din Milano, se păstrează un rit special, numit ambrozian. Sfântul Ambrozie nu se va regăsi pe listele PSD, așa cum nu se va regăsi nici Sfânta Paraschieva. Ambrozie de la PSD este, de fapt, rectorul universității din Târgu-Mureș, Leonard Azamfirei, căruia marele bărbat de stat cu deviație de sept, Marcel Ciolacu (ca să folosesc o licență poetică brevetată de g4media), i-a încurcat numele.

În aceste condiții, tare îmi e teamă că, dacă PSD va câștiga alegerile, politica sanitară va fi făcută de un grup de experți care va include chirurgi-mecanici auto italieni cu diplome falsificate, șamani brazilieni de la Fortalezza, recomandați de Liviu Dragnea, și vraci din Siberia, trimiși de tătucul Putin.

Related posts

Leave a Comment