Cluj: Aproape de comă alcoolică şi fără permis, la volan

Un şofer care avea o alcoolemie de peste 2,2% a fost prins de poliţişti în noaptea de marţi spre miercuri pe strada Observatorului din Cluj-Napoca. Şoferul avea carnetul de conducere suspendat.Un şofer care avea o alcoolemie de peste 2,2% a fost prins de poliţişti în noaptea de marţi spre miercuri pe strada Observatorului din Cluj-Napoca. Şoferul avea carnetul de conducere suspendat.
Poliţiştii au descoperit că bărbatul, Dorin B. (47 ani) din comuna Feleacu, avea o îmbibaţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv dublul cantităţii în sânge. Totodată aceştia au mai descoperit că permisul de conducere al şoferului fusese suspendat.
Şoferul a fost condus la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, iar acum acesta are dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unei maşini, cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0.8 g/l alcool pur în sânge, şi respectiv pentru conducere cu permisul suspendat. Acum acesta riscă închisoare de până la cinci ani pentru primul cap de acuzare, respectiv trei ani sau amendă pentru al doilea cap de acuzare.

Related posts

Leave a Comment