Cinematograful Dacia din Mănăştur, o ruină


“Cinematograful Dacia a fost preluat în administrare de la RADEF cu sarcini, respectiv procesul de evacuare a chiriaşului din imobil”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. “Acest proces este încă în derulare şi nu putem avansa un termen în care se va finaliza, nu putem anticipa activitatea instanţei”.
Ea adaugă că, “în momentul în care se va rezolva această problemă”, intenţia Primăriei este de a reabilita cinematograful pe modelul Cinema Mărăşti, deschis anul trecut.
RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca – Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. Dosarul cinematografului Dacia se judecă din 2010 şi a ajuns la Curtea de Apel Cluj.
În noiembrie anul trecut, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a menţinut decizia.
Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Româniafilm. În 2004, regia a transmis firmei o ofertă de vânzare a activului. Din cauza unui ordin de ministru,însă, procedura vânzării a fost sistată în 2005. Contractul de închiriere a expirat în 2009.

Related posts

Leave a Comment