Chirtoacă la RFI: Gazoductul Iaşi-Ungheni, doar un prim pas; să nu mai aşteptăm încă 25 de ani pentru un proiect de anvergură

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, declară la RFI că speră să nu mai treacă alţi 25 de ani pentru realizarea unui proiect de anvergură între Republica Moldova şi România. Liberalul spune că ţara sa s-ar putea dezvolta mai repede, dacă statul român ar aloca 50 de milioane de euro pe an proiectelor de infrastructură din Republica Moldova. Chirtoacă face declaraţiile în ziua inaugurării gazoductului Iaşi-Ungheni.Pentru Dorin Chirtoacă, “din punct de vedere simbolic, (inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni) vine să confirme independenţa Republicii Moldova, pentru că un stat independent este doar acel stat care se poate întreţine şi care nu are riscuri în principalele domenii de activitate: securitate energetică, securitate militară, securitate socială, economică şi aşa mai departe”.

Primarul Chişinăului precizează că “gazoductul Iaşi-Ungheni rezolvă doar parţial problema aprovizionării cu gaz la etapa actuală, dar din punct de vedere simbolic reprezintă prima conexiune a Republicii Moldova cu România şi cu Europa la capitolul energetic, în ceea ce priveşte gazul (…). Este primul proiect, de aici încolo trebuie mers înainte”.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment