Ceremonie publică de Ziua Imnului Național, la Cluj

Ziua Imnului Național va fi sărbătorită, la Cluj, joi, 29 iulie 2021, începând cu ora 10:00, în cadrul unei ceremonii publice.

Evenimentul va avea loc în Parcul Central, la Centrul de Cultură Urbană Casino și este organizat de către Instituția Prefectului din județul Cluj, Primăria Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie “Gemina”.

Ceremonia va cuprinde o slujbă religioasă, alocuțiuni privind semnificația Zilei Naționale a Imnului și un moment artistic susținut de Muzica Militară a Comandamentului Divizia 4 Infanterie “Gemina”, în încheiere urmând să fie intonat imnul “Deșteaptă-te, române!”

La eveniment sunt așteptați să participe reprezentanții autorităților publice locale și județene, ai instituțiilor publice civile și militare, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere.

Potrivit Prefecturii Cluj, manifestarea se va desfășura cu respectarea strictă a regulilor distanțării fizice prevăzute în reglementările în vigoare la nivel național privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ziua Imnului Național a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătorește, anual, în data de 29 iulie.

 

Related posts

Leave a Comment