Vezi care au fost cele mai căutate specializări de la UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj, a anunțat rezultatele admiterii la facultățile aferente, în urma examenului scris care a avut loc în acest weekend.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii, dar au şi fost afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8.

Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 28 iulie 2021, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.

Potrivit reprezentanților UMF, în acest au concurat 1.700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget, dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni şi 255 de locuri la taxă. Din totalul celor care au promovat exameul de admitere, 4 candidați au fost admiși fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Cele mai căutate specializări din cadrul Universității au fost:

  • Medicină: cu 2,47 candidați pe un loc;
  • Radiologie și Imagistică: 2,34 pe un loc;
  • Asistență medicală generală: 1,89 candidați pe un loc;
  • Tehnică Dentară: 1,7 candidați pe un loc.

Înscriși au fost:

  • la Medicină: 943 candidați;
  • la Asistență medicală generală: 189 candidați;
  • la Medicină Dentară: 109 candidați;
  • la Farmacie: 64 candidați.

La Medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,85, la Medicină Dentară: 9,21, iar la Farmacie nota maximă, adică 10, a fost obținută de 4 dintre candidați.

La programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, nota cea mai mare a fost 10, la Asistență medicală generală 9,75, la Radiologie şi imagistică 9.85, la Tehnică dentară 9,55, la Nutriţie şi dietetică s-a intrat cu nota 10, notă pe care au obținut-o 5 dintre candidați.

În urma examenului, la specializarea Farmacie, pe cele 67 de locuri scoase la concurs, la buget, au fost declarați admiși 49 de candidați la buget și 2 la taxă și un candidat admis pe cele 7 locuri speciale – rural, astfel că au rămas neocupate 16 locuri.

 

Related posts

Leave a Comment