Centre mobile de donare a sângelui, disponibile din 15 iunie


Ministerul Sănătăţii a achiziţionat cinci centre mobile de donare a sângelui, care au costat 4,5 milioane lei şi vor funcţiona, din 15 iunie, în zonele Bucureşti, Moldova, Dobrogea, Ardeal şi Banat, potrivit reprezentanţilor ministerului.Fiecare centru mobil este, de fapt, un autocar special dotat cu sală de aşteptate, sală de consultaţii cu mini-laborator pentru testarea hemoglobinei şi a glicemiei, sală cu două posturi pentru donare şi un spaţiu unde donatorii vor putea servi un ceai înainte de părăsirea centrului.
“Ministerul Sănătăţii are intenţia de a îmbunătăţii modul de donare a sângelui în rândul populaţiei, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge. Utilizarea autocarelor va fi monitorizată cu atenţie pentru îmbunătăţirea activităţii în mod continuu şi obţinerii rezultatului optim de la fiecare centru mobil de recoltare de sânge”, spune ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Centrele mobile vor fi operaţionale sub coordonarea Institutului Naţional de Hematologie şi în colaborare cu Societatea Română de Cruce Roşie, aceasta din urmă asigurând şi personalul care se va ocupa de recoltarea sângelui.
Materialele necesare donării de sânge vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii, iar costurile de operare ale autocarelor vor fi acoperite de Crucea Roşie, în baza unui protocol semnat cu autorităţile.

Related posts

Leave a Comment