Cei care transformă programarea într-o joacă pentru copii

De 1 iunie, copiii pasionați de tehnologie sunt invitați să se întreacă în labirintul micilor programatori #CodeCombat la Digital Kids. Participarea este gratuită în limita celor 50 de locuri disponibile. Parinții își pot înscrie copiii completând formularul de AICI. Evenimentul va avea loc la Impact Hub Cluj-Napoca (Str. Gării 21-Liberty Technology Park) pe 1 iunie, ora 16:30, și va dura două ore.Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în societatea noastră. Fie că este vorba de IT, cercetare, drept, medicină, industrii creative sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilități digitale. Digital Kids vine în întampinarea acestor nevoi și oferă cursuri de programare pentru copii între 8 și 14 ani. Prin joc și experimente, copiii învăță să folosească calculatorul în mod util și creativ. În câteva luni, după parcurgerea celor 3 niveluri ale programului, copiii pot dezvolta pagini web, aplicații pentru mobil sau propriile jocuri.

Ce înseamnă Digital Kids?
Digital Kids înseamnă cursuri de programare, dezvoltare de site-uri, aplicații web și utilizarea internetului in scopuri educationale pentru copii. Pe parcursul modulelor pregătite, copiii descoperă principiile limbajelor de programare, creează propriile pagini web și aplicații pentru echipamente mobile, totul într-un mod interactiv, colaborativ şi distractiv. Printre subiectele acoperite se numără HTML5, CSS, javascript, Scratch, Python.

Ce învață copiii la aceste cursuri?
Ca urmare a participării la acest program, copiii vor fi capabili: să înţeleagă ce sunt algoritmii şi cum sunt aceştia implementaţi ca programe pe echipamente digitale, să creeze programe simple şi să identifice erorile, să utilizeze raţionamente logice pentru a prezice comportamentul unor programe simple, să utilizeze tehnologia pentru a crea, organiza, manipula şi extrage conţinut digital, să utilizeze cel puţin două limbaje de programare şi să folosească tehnologia într-un mod responsabil, păstrând confidenţialitatea informaţiilor personale.

Despre organizatori și trainerii
Simplon România în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și Asociația Edusfera din București sunt organizatorii cursurilor de programare pentru copii “Digital Kids” la Cluj-Napoca. Echipa noastră locală este formată din 15 tineri entuziaști cu experiență în programare, pedagogie și proiecte care îmbină educația și tehnologia pentru a oferi copiilor abilități necesare în viitor. Începând din octombrie 2014 au organizat cursuri și ateliere pentru 145 de copii.

Related posts

Leave a Comment