Ce face un nutrițist canin? Experiența Oh My Dog

Tot mai mulți clujeni care au căței apelează la serviciile unui nutriționist canin. Și aceasta pentru că multe dintre bolile cu care se confruntă cei mai buni prieteni ai omului sunt generate de modul în care sunt hrăniți câinii. În aceste condiții, au apărut cabinete care au nutriționiști canini specializați în străinătate, însă sunt tot mai dese și studiile realizate de tineri cercetători ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Au apărut și firme care livrează acasă hrana personalizată pentru câini, întocmai cum companiile de livrări aduc acasă hrana preparată pentru oameni, în condițiile în care, la Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Există tot mai multe companii care produc hrană pentru câini, pentru că, de multe ori, stăpânii cățeilor vor să cumpere pentru prietenii cu patru picioare tot ce e mai bun și mai sănătos. În acest context, este tot mai căutată o specializare nouă, cea de nutriționist pentru câini, pentru că multe dintre bolile de care suferă patrupedele sunt provocate de hrănirea nesănătoasă. La Cluj a apărut și o firmă care livrează acasă hrana preparată în mod personalizat pentru fiecare câine în parte, spune fondatorul companiei, Alex Roșian Savu, prin intermediul unui interviu difuzat de Via Cluj TV.

Schema de hrănire pentru câini este pusă la punct, la Cluj, de o nutriționistă specializată în străinătate, mai spune Alex Roșian Savu.

Există și tot mai multe proiecte de cercetare derulate de cadrele didactice ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj referitoare la hrana cățeilor. Aceste proiecte de cercetare sunt folosite de medicii veterinari pentru a pune la punct rețete de hrană care au rolul de a oferi o viață sănătoasă celor mai buni prieteni ai omului.

Related posts

Leave a Comment