Cazurile de Omicron s-au dublat in Romaânia

Totalul infectărilor cu Omicron depistate în România urcă la 183 după ce autoritățile sanitare au confirmat în ultimele 2 zile alte 91 de cazuri. Dintre acestea doar 9 persoane au istoric de călătorie în alte țări, iar 40 nu sunt vaccinate anti-covid

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și 81 de ani din municipiul București și din județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu Mare și Timișoara.

”În ultimele 2 zile, Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi INCDMM “Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2”, a transmis, miercuri seară, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că este vorba despre 46 de bărbaţi şi 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani şi peste 80 de ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Mureş, Constanţa, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeş, Călăraşi, Maramureş, Călăraşi, Caraş Severin, Prahova, Satu-Mare, Timişoara.

”Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia şi Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că numărul cazurilor de infectare la nivel naţional cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183.

Related posts

Leave a Comment