Bătălia cărților va începe și în Biblioteca “Octavian Goga”

Lansarea celei de-a doua ediţii a concursului național de lectură va avea loc în data de 18 martie, ora 13:00, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”.”Bătălia cărţilor” se va derula în perioada martie-septembrie 2015, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Înscrierea se va face la toate secţiile şi filialele bibliotecii, prin completarea unei fişe de înscriere. Pentru a intra în finală, participanţii trebuie să citească toate cărţile din lista recomandată până la sfârşitul lunii septembrie 2015 şi să completeze fişa de lectură pentru fiecare carte citită.

Este important ca toți doritorii să știe că acest concurs cuprinde mai multe secţiuni: secţiune în limba română pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba engleză pentru copii şi adolescenţi, secţiune în limba maghiară pentru adolescenţi şi o secţiune pentru seniori.

Finala concursului național “Bătălia cărţilor” va avea loc în luna octombrie 2015. Atunci va avea loc o dezbatere pe tema “Convinge-mă să citesc!”. Participanţii înscriși la concurs vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, urmând ca apoi să se desfășoare și jurizarea şi festivitatea de premiere.

Finaliştii vor primi premii pentru: cea mai bună fişă de lectură; cel mai bun cititor, care va deveni Cititorul anului 2015, dar şi pentru cea mai apreciată carte, care va deveni Cartea anului 2015.

Related posts

Leave a Comment