BT se extinde în Cipru

Cea mai importantă bancă românească, Banca Transilvania (BT), se extinde în Cipru. Anunțul a fost făcut de biroul de presă al băncii care își are sediul central în Cluj.Este vorba de deschiderea Agenției Limassol. Practic, este vorba de cea de-a doua unitate a BT în Cipru, după Sucursala Nicosia. BT este prezentă pe insula din Marea Mediterană încă din anul 2007. Reprezentanții băncii clujene ar fi dorit să se extindă mai devreme, dar planurile lor au fost amânate din cauza crizei economice.
Directorul BT, Robert Rekkers, a declarat că una dintre țintele băncii pe care o conduce este reprezentată de comunitatea celor 40.000 de români care trăiesc în Cipru. De asemenea, BT va avea servicii destinate cetățenilor ciprioți, dar și rezidenților străini de pe insulă.
BT este singura bancă românească prezentă în Cipru. Printre acționarii semnificativi ai băncii clujene se numără și Bank of Cyprus, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și de IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale.
Extinderea pe piața cipriotă coincide cu anunțarea unor rezultate financiare bune pentru BT în primele nouă luni ale anului 2010. Astfel, profitul net al băncii a crescut cu 44 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului 2009, iar profitul operațional a crescut cu 35 la sută.
În prezent, BT este pe locul IV în clasamentul băncilor românești, alcătuit în funcție de valoarea activelor. Totodată, BT este cea mai importantă bancă cu capital majoritar românesc.

Related posts

Leave a Comment